We brengen relatief veel tijd door op ons werk. Werk geeft structuur aan ons leven en geld om van te leven naast ontwikkeling, zingeving en collegiale contacten.

Echter een groot deel van de werknemers in de ziektewet blijkt niet lichamelijk ziek te zijn maar zit thuis door een conflict, uit onvrede of na een vervelend incident. Zowel voor de werknemer als de werkgever is dit een ongewenste situatie.

Een samenwerkingsconflict in een arbeidssituatie komt vaak tot stand door miscommunicatie en kan voor het escaleert met hulp van een mediator opgelost worden.

De Wet werk en zekerheid (Wwz) blijkt in de praktijk niet altijd te werken zoals was bedoeld. Het ontslagrecht zou vereenvoudigen en ontslag zou goedkoper worden. In de praktijk blijkt dat de uitkomst van een ontslagaanvraag vooral minder voorspelbaar is geworden en dat geeft meer risico voor beide partijen.

Door te kiezen voor mediation kunt u een gang naar de rechter voorkomen. U heeft de mogelijkheid onder begeleiding van een mediator het conflict op te lossen en voor beide partijen een goede oplossing te creëren.

In maart 2016 volgde ik de opleiding Specialisatie Arbeidsmediation bij Opleidingscentrum Dialogue bv. in Bussum.

Als mediator begeleid ik u graag naar een oplossing, bel voor een gratis kennismakingsgesprek!

ADR associate certified mediator